top of page
02.jpg

6020 INNSBRUCK

ROECK ARCHITECTS

The attic of the listed building was to be converted into an apartment. The building task and the architectural challenge of the client was an open, light-flooded one-person apartment. The Federal Monuments Office and the building authorities were not allowed to make any visible changes to the building. A narrow spiral staircase leads to the roof terrace, which is cut into the area that is not visible. The apartment is accessed via this terrace by means of an inserted glass facade. All areas, from the cloakroom to the living area to the bedroom and bathroom, are lined up as open room sequences. The entire wooden supporting structure was sandblasted and oiled. In contrast to the old attic, the new fixtures were clearly defined and materialized.

CLIENT

PRIVATE

 

TYPOLOGY
RESIDE

STATUS
COMPLETION 2005

LOCATION
HALL IN TYROL, AUSTRIA

 

PHOTOS

BIRGIT KOLL

bottom of page