top of page
ROECK Architekten | Bildungszentrum Wenns | Neubau Kindergarten | Schulbau | Architekt Innsbruck | Architekt Tirol | Karlheinz Röck | Schule modern | Architekturwettbewerb | Rendering | Architekt Innsbruck | Architekturbüro Innsbruck | Neubau Kindergarten | Kindergarten Architekt | Kindergarten Wenns

6020 INNSBRUCK

ROECK ARCHITECTS

An education center is to be built in the Tyrolean municipality of Wenns. The task was to renovate the community's existing elementary school with attached gymnasium and add a daycare center to it. The existing building consists of the ground floor, basement, upper floor and attic, which will be made accessible in the future by adding an elevator. The classrooms, the library and the toilet facilities are located on the ground floor. Classes 4 to 6 are on the upper floor, as well as the conference room with directorate and adjoining rooms. The teaching material room for the elementary school, a meeting room for general use and the day care center are planned for the attic. The workroom with adjoining rooms and the gymnasium with the cloakrooms are located on the first basement floor.

 

The three-storey new building for the kindergarten and crèche is being built on a vacant lot between the gymnasium and the multi-purpose building. All floors as well as the roof landscape are barrier-free accessible via a closed stairwell with elevator. Both kindergarten floors have assigned open cloakrooms with a connected access corridor. From this, the group rooms, the marketplace, office management, baby changing room, movement room, social room and a division room that functions independently of the group rooms are accessed. The large outdoor area on the roof is accessible via the stairwell.

CLIENT
COMMUNITY OF WENNS
 
TYPOLOGY
EDUCATION

STATUS
IN PLANNING

LOCATION
WENNS, AUSTRIA

 
PICTURES
ROECK ARCHITECTS

bottom of page